Filippijnen: aanvallen op dorpen

Het Filipijnse eiland Mindanao kent een jarenlange geschiedenis van geweld. Moslimrebellen strijden tegen het Filipijnse leger in hun streven naar een uitbreiding van de autonome islamitische regio’s. Christenen in deze en omliggende regio’s staan onder grote druk om hun huizen, dorpen en landen te verlaten en ‘terug te geven’ aan de moslims. Christenen die niet vertrekken, kunnen dit met de dood bekopen.

Veel christenen in de moslimgebieden leven onder constante dreiging. De gewapende rebellengroepen vallen in hun uitbreidingsdrang regelmatig dorpen aan om die in bezit te nemen. Bij zulke aanvallen worden vaak de huizen van christenen en kerken in brand gestoken. Christenen die niet op tijd weten te ontkomen, lopen kans om gegijzeld of vermoord te worden.

Dank God voor de moed en vastberadenheid van christenen die op hun plek blijven omdat ze het Evangelie willen delen met moslims uit hun gebied. Bid om Gods bescherming voor hen.

Bid om wijsheid en Gods leiding wanneer christenen overwegen om hun dorp te verlaten en op een veiliger plek te gaan wonen. Sommige christenen worstelen met de vraag hoever ze kunnen en mogen gaan in het verdedigen van zichzelf en hun huizen. Bid om wijsheid voor hen.