Christenen uit Irak op de vlucht

Iraakse christenen, voornamelijk uit de stad Mosul, ervaren steeds meer bedreiging en vervolging. De islamitische groepering IS (Islamitische Staat, voorheen ISIS) heeft momenteel de controle over de stad Mosul in handen. Christenen uit de stad staan voor de keuze: vluchten, zich bekeren tot de islam, een geldbedrag betalen of de doodstraf.

Huizen van christenen worden gemarkeerd met de tekst ‘eigendom van de Islamitische Staat’. Veel christenen hebben Mosul inmiddels verlaten en zijn naar het noorden van het land gevlucht. Sommige families werden tijdens hun vlucht aangehouden door militanten van IS die hun persoonlijke bezittingen, zoals voertuigen, geld, sieraden en mobiele telefoons, afnamen.

Wilt u bidden voor christenen in Irak en voor de veiligheid in het land? Bid ook voor de leden van IS en voor families die op de vlucht zijn.

Lees hier meer over de situatie in Irak.