Kameroen: Vader van acht kinderen vermoord

Zwaarbewapende mannen ontvoerden en vermoorden een aantal weken geleden pastor Jean Marcel Kesvere. Weduwe Sharifa* blijft achter met acht kinderen met wie ze halsoverkop het dorp heeft verlaten. Het gezin is zwaar aangeslagen en getraumatiseerd.

Terwijl de mannen het dorp binnenkwamen, vluchtten de oudste kinderen het huis uit. Sharifa bleef met de jongste kinderen achter. Ze zagen hulpeloos toe hoe de aanvallers Jean Marcel ondervroegen over wat hij deed voor de kost. Toen hij antwoordde dat hij voorganger was, werd hij vastgepakt, in een auto gestopt en meegenomen. Drie dagen later werd zijn lichaam gevonden in het struikgewas.

Bij deze aanval kwamen ook zeker 25 andere dorpsbewoners om het leven. Drie dagen later voerden onbekende strijders opnieuw een hevige aanval uit in het noorden van Kameroen. Lokale mensen vrezen dat de radicaal islamitische groep Boko Haram uit Nigeria dit gebied als nieuw oorlogsterrein ziet.

• Bid voor Sharifa en haar kinderen. Ondanks haar verdriet is Sharifa zich ervan bewust dat ze de zorg draagt voor haar kinderen.

• De christelijke gemeenschap is diep geschokt door de moord op de pastor. Bid om eenheid en bid dat de christenen hun ogen gericht houden op Christus en niet zoeken naar vergelding.

• Bid dat de aanvallers ten diepste beseffen waar ze mee bezig zijn. Bid dat hun hart wordt verzacht en om openheid voor het evangelie.

* Sharifa heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.