Situatie Irak blijft slecht

De situatie in Irak blijft onverminderd slecht. Iraakse christenen en andere minderheden zijn op de vlucht geslagen voor de extremistische groepering IS (voorheen ISIS). De grootste christelijke stad van Irak, Qaraqosh, is momenteel ook in handen van IS.

De Iraakse aartsbisschop Bashar M. Warda verklaart: “Christenen hebben hun vertrouwen in het land en in de toekomst verloren. Sinds 2003 heeft twee derde van de christenen het land verlaten. De aanval op christenen is immens geweest.”

IS gebruikt veel geweld om de steden onder controle te krijgen. Duizenden mensen zijn geëxecuteerd, ontvoerd of gedwongen om te vluchten. Ook kinderen worden niet gespaard.

Wilt u bidden om vrede voor Irak? Bid om veiligheid voor mensen die op de vlucht zijn geslagen en voor christenen die in gevaar zijn. Bid dat christenen hun hoop gevestigd houden op God en Zijn troost en kracht ervaren.

Campagne
Op korte termijn start SDOK samen met andere christelijke organisaties een gezamenlijke campagne voor christenen in Irak. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie.