Irakese christen doodgeslagen

Een Irakese christen uit de stad Bartella is doodgeslagen, omdat hij weigerde zich te bekeren tot de islam. Dat meldt International Christian Concern (ICC), een Amerikaanse organisatie die opkomt voor vervolgde christenen.

De moord op de 43-jarige Salem Matty Georgis is de zoveelste gruweldaad van de terreurgroep die zichzelf ‘De Islamitische Staat’, oftewel IS, noemt. Georgis bleef achter in de christelijke stad Bartella, die op 7 augustus in de handen van IS viel. “Hij leed aan een hartkwaal en kon vanwege zijn ziekte niet met zijn familie vertrekken”, vertelde een familielid aan de nieuwswebsite Ankawa. Georgis verborg zich drie weken lang in zijn huis en overleefde op het voedsel dat was achtergelaten. Toen zijn voorraad op raakte, verliet hij zijn huis om voedsel te zoeken. Blijkbaar stuitte hij tijdens zijn zoektocht op een IS-patrouille.

“De patrouille arresteerde hem en probeerde hem te dwingen zich tot de islam te bekeren. Hij weigerde echter pertinent. Daarop begonnen de militanten hem te slaan en te martelen, totdat hij overleed”, schrijft Ankawa.

Lees het hele bericht op WeAreN.nl.