Je kunt mijn lichaam doden, maar mijn ziel niet

Op 1 juli viel de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram het dorp Attagra in Noord Nigeria binnen en opende het vuur op de christelijke bevolking. Samen met zijn gezin kon John Yakubu net op tijd naar het buurland Kameroen vluchten, waar ze in een vluchtelingenkamp terechtkwamen.

Vanwege het ernstige voedseltekort in dat kamp besloot John terug te gaan naar huis om een paar van zijn dieren te halen, om die te verkopen. Hoewel het een gevaarlijke missie was, leek het hem de enige oplossing.

Strijders van Boko Haram zagen John zijn huis binnengaan en grepen hem. “We weten wie je bent!”, zeiden ze. “Je moet je bekeren tot de islam, anders zul je een pijnlijke dood sterven.”

Toen John weigerde, bonden ze hem met zijn armen en benen aan een boom. Ze hakten met een kapmes in op zijn beide handen en bespotten hem. “Word je nu wel moslim?”
“Je kunt mijn lichaam doden, maar mijn ziel niet!”, antwoorde John, die verging van de pijn. “We zullen zien!” zeiden zijn aanvallers. Ze bleven John bewerken met hun kapmessen, totdat hij zijn bewustzijn verloor. Zijn belagers lieten hem vastgebonden hangen. Pas drie dagen later werd John gevonden en in coma naar het ziekenhuis gebracht.

Toen iemand later aan vroeg John wat hij jegens zijn aanvallers voelde, antwoorde hij: “Ik heb hen vergeven, ze wisten namelijk niet wat ze deden.”

Dank God dat John in deze vreselijke martelingen zijn geloof behield.

Wilt u bidden om een voorspoedig herstel van John?

Bid ook voor andere christen in Nigeria die het slachtoffer zijn geworden van Boko Haram.