Iran: Opnieuw christenen gearresteerd

Christenen uit Iran vragen gebed voor leden van huiskerken in Iran. Tientallen Iraanse christenen zitten gevangen om hun geloof. In september zijn vijf christenen gearresteerd in Isfahan. Bijbels, computers en mobiele telefoons werden inbeslaggenomen. Mohammad Taslimi, Hamidreza Borhani en zijn vrouw Zainab Akbari, Moluk Ruhani en zijn zus Sepideh Morshedi werden na hun arrestatie overgebracht naar de Dastgerd-gevangenis in Isfahan. Er is nog geen aanklacht tegen hen ingediend. In augustus pakte de geheime dienst twee christenen op in de hoofdstad Teheran.

Iran staat op de negende plaats van de Ranglijst Christenvervolging. Het land is bekend om haar islamitische revolutie, maar er is groeiende teleurstelling onder de bevolking over de islam. Tegelijkertijd groeit de kerk enorm. Momenteel wordt het aantal christenen geschat op 450.000, van wie de meesten een moslimachtergrond hebben.

Bid dat gevangen christenen de nabijheid van de Here Jezus ervaren

Bid voor de families van de gevangenen

Bid dat de bewakers Gods liefde proeven in hun contact met de gevangenen