Bangladesh: Arrestaties tijdens doopdienst

Begin deze maand werden twee pastors en 42 dopelingen opgepakt tijdens een doopdienst in het noorden van Bangladesh. Dit gebeurde nadat een groep van ruim tweehonderd moslims de christenen aanviel en vervolgens de politie belde.

De mensen die zich wilden laten dopen waren tot geloof gekomen vanuit een moslimachtergrond. Ze werden na een nacht in de cel vrijgelaten. De twee voorgangers zaten langer vast, maar zijn inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Zij worden ervan beschuldigd moslims omgekocht te hebben om zich te bekeren. “De betrokken politieofficier zei dat hij hen niet kon vrijlaten vanwege de druk van islamitische leiders”, vertelt een lokaal contactpersoon van Open Doors.

Ook al heeft Bangladesh een seculiere regering, het land is officieel een islamitische staat. Christenen met een moslimachtergrond worden door hun familie en in de werksfeer gediscrimineerd. Dit jaar kwam het land opnieuw binnen op plaats 48 van de Ranglijst Christenvervolging.

Dank voor de spoedige vrijlating van de gearresteerde christenen. Bid om wijsheid voor de mensen die hen juridisch begeleiden.

Bid om bescherming, rust en vrede voor de pastors, de dopelingen en hun gezinnen.

Bid voor moslimbekeerlingen in Bangladesh. Bid dat zij sterk blijven staan in hun geloof in de Here Jezus.