Iran: Brief van gevangen pastor Behnam Irani

“Veel medegevangenen vragen mij waarom ik het geloof in de Here Jezus niet de rug toekeer, zodat ik kan terugkeren naar mijn vrouw en kinderen. Dan bedenk ik hoeveel het de Here Jezus kostte om mij te redden.” Dit schreef de Iraanse pastor Behnam Irani afgelopen week in een brief aan de mensen die voor hem bidden.

Pastor Behnam zit sinds 2011 gevangen vanwege zijn geloof. Aanvankelijk werd hij veroordeeld tot zes jaar cel, maar vorige maand kreeg hij nog eens zes jaar gevangenisstraf opgelegd. “Door de hoge prijs die de Here Jezus voor mij betaalde, kan ik de gevangenis verkiezen boven een leven in vrijheid.”

Vanuit de gevangenis moedigt pastor Behnam christenen aan om de waarde van het geloof in de Here Jezus te begrijpen. “We hebben redding ontvangen om niet, maar bedenk wel dat dit iets heeft gekost. God heeft hiervoor betaald door Zijn uitverkoren Zoon als een offer te geven. Geef Jezus toegang tot alle delen van uw leven en sta Hem toe de Heer van uw leven te zijn.”

Bid om kracht en bemoediging voor pastor Behnam. Dank dat hij tot een getuigenis is voor zijn medegevangenen.

Bid om troost en bescherming voor zijn vrouw en twee kinderen die hem thuis moeten missen.

Bid voor de vele Iraanse christenen die gevangen zitten om hun geloof in de Here Jezus.

Bid voor christenen met een moslimachtergrond. In Iran lopen zij een groot risico om opgepakt te worden.