Kenia: 36 christenen vermoord door al-Shabaab

Leden van de islamitische terroristische organisatie al-Shabaab hebben in Kenia 36 christenen vermoord. Het gaat om arbeiders uit een steengroeve in het noorden van Kenia, op de grens met Somalië.

De arbeiders lagen te slapen toen een groep van vijftig zwaarbewapende mannen hun kamp naderde. Werker Peter Nderitu werd wakker van geweerschoten en verstopte zich. Hij hoorde hoe zijn collega’s werd gevraagd om de islamitische geloofsbelijdenis, de Shahada op te zeggen. Degenen die dat niet konden werden doodgeschoten.

Al-Shabaab noemt de aanval ‘onderdeel van een serie geplande aanslagen’, vanwege Kenia’s houding richting moslims. De organisatie wil een islamitische staat stichten. Ze pleegt regelmatig aanslagen en dwingt een strenge shariawetgeving af in grote delen van buurland Somalië.

Bid voor de nabestaanden van de vermoorde christenen.

Bid voor Peter Nderitu en anderen die de aanslag van dichtbij hebben meegemaakt en dit trauma moeten verwerken.

Bid om een omkeer in de harten van leden van al-Shabaab. Bid dat ze Christus leren kennen en stoppen met het geweld.