Nigeria: ‘We geloven dat God voor ons strijdt’

Bijna dagelijks slaat Boko Haram toe in Nigeria. Duizenden christenen zijn op de vlucht in eigen land. Zo ook deze jongen. Hij komt helemaal alleen aan bij het vluchtelingenkamp.

isaac1

Onlangs bezocht Isaac*, een medewerker van Open Doors, vluchtelingen in Yola en Biu, in het noordoosten van Nigeria. Hij vertelt: “De situatie van de gelovigen is te zwaar om te beschrijven. Hun lijden is afschuwelijk.” Een van de meest hartverscheurende ontmoetingen had Isaac in Yola. Hij ontmoette daar 16 kinderen die elk hun beide ouders hebben verloren in de strijd. De meeste van deze kinderen konden ternauwernood ontsnappen aan Boko Haram. “God geeft velen van hen de genade om sterk te staan” vertelt Isaac. Te midden van het lijden vinden veel van de christenen kracht om God te prijzen.

Tabitha, een van de weeskinderen in het vluchtelingenkamp vertelt Isaac het volgende: “God zal ons niet in de steek laten. Hij zal komen om ons te redden. We vertrouwen op Hem. Ondanks dat we geen ouders meer hebben, ontvangen we moed door iedere dag met elkaar te zingen en te zien op God. Hoe Hij ons in deze moeilijke situatie helpt. We hebben het allemaal moeilijk. Als we onze ouders nog hadden, zouden zij met ons hebben gestreden, maar toch zijn we niet alleen gelaten. We geloven dat God voor ons strijdt”.

Wilt u blijven bidden voor moed en kracht voor onze broers en zussen in Nigeria?

Open Doors helpt de christenen in Nigeria met noodhulp.

* Isaac heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

isaac2

isaac3

isaac4

isaac5

isaac6