Indonesië: Twee christengevangenen vrijgelaten

Afgelopen maandag was het zover: ex-moslims Rudi en Ipin* werden vrijgelaten. De broers zaten bijna twee jaar in de cel. In maart 2012 belaagden ruim tweehonderd boze moslims het huis waar ze verbleven. Moslimfamilieleden hadden vernomen dat de broers samenkwamen met andere ex-moslims. Vijf maanden later werden Rudi en Ipin veroordeeld tot een celstraf, omdat ze moslims hadden verteld over Jezus Christus.

Zodra de gevangenispoorten opengingen wierp Indina* zich in de armen van haar man Ipin. Achteraf zei ze met een glimlach: “Hoewel we van elkaar gescheiden waren, voelde ik vreugde omdat ik weet dat God altijd bij ons is.” Bij de hereniging met hun gezinnen staken beide broers hun armen in de lucht en ademden de vrijheid in. “Het feit dat ik heb geleden voor Christus betekent dat ik op de goede weg ben”, zei Rudi, die slechts twee jaar voordat hij in de cel belandde tot geloof kwam.

“Eigenlijk waren onze laatste dagen in de gevangenis onze beste dagen”, antwoordde Rudi toen hem werd gevraagd hoe het voelt om vrij te zijn. “We hebben met zoveel mensen in de gevangenis relaties opgebouwd en een flink aantal gelooft nu in de Here Jezus. Nu we zijn vrijgelaten vraag ik me af hoe we hun jonge geloof kunnen voeden.”

Dank de Here God voor de vrijlating van Rudi en Ipin.

Bid voor de echtgenotes en kinderen van Rudi en Ipin. Ook zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. Bid dat ze volop genieten van het samenzijn.

Bid voor de gevangenen die dankzij het getuigenis van de broers tot geloof zijn gekomen. Bid dat ze groeien in geloof en steun vinden bij de Here God en bij elkaar.

* Rudi, Ipin en Indina heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.