Nigeria: Iemand bad voor mij!

In november 2014 vallen extremisten van Boko Haram de stad aan waar Benedicte, een student van 18 jaar, studeert. Moordend trekken ze door de straten. Ze schieten iedereen dood die zich niet bekeert tot de islam. De extremisten komen ook langs de universiteit. Halsoverkop vlucht Benedicte de jungle in. Een dag later wordt ze alsnog gepakt.

“Ben je een christen?”, vraagt een van de extremisten. Benedicte durft niet te antwoorden, ze weet dat het haar dood zal betekenen. Als een van de christelijke jongens die ook gepakt zijn haar aankijkt, vat ze moed. “Ja, ik ben een christen”, zegt ze zachtjes. En dan luider: “Ja. Ja! Ik ben een christen.” Haar angst is helemaal verdwenen.

Samen met de drie christelijke jongens wordt Benedicte apart gezet. Ze weet het: dit is het einde. Plotseling krijgt een van de leden van Boko Haram een telefoontje: het leger is in aantocht! Halsoverkop vluchten de extremisten de jungle in, Benedicte en de andere gevangenen verbaasd achterlatend.

Benedicte gaat op weg naar veiliger gebied. Nu loopt ze niet meer door de jungle, maar over de hoofdweg. Tijdens deze tocht komt ze niet één soldaat van het leger tegen. Na een enkele dagen komt Benedicte in een stad waar vluchtelingen van de aanslag worden opgevangen. Ze krijgt een bord met eten, maar ze weigert. “Ik heb God een belofte gedaan. Als Hij mij zou redden, dan zou ik de eerste dag van mijn veiligheid vasten en Hem danken.”

Later vertelt Benedicte aan onze partnerorganisatie hoe het komt dat ze nog leeft: “Er was iemand op deze wereld die de moeite nam om voor mij en andere christenen in Nigeria te bidden.”