Noord-Korea: 3804 USB-sticks ingezameld!

De inzamelingsactie van nieuwe en gebruikte usb-sticks voor Noord-Korea is afgerond. De eerste twee weken van maart zijn 3804(!) usb’s gevuld met audiobestanden van onder andere de Bijbel.

Eind 2014 startte SDOK een campagne om nieuwe en gebruikte usb-sticks in te zamelen voor Noord-Korea. In totaal werden 3804 bruikbare usb’s opgestuurd. Ruim 160 kerken, scholen en verenigingen hielden een inzamelactie. “We zijn erg dankbaar voor het grote aantal usb-sticks”, aldus directeur Edwin Baelde. “We bidden dat veel Noord-Koreanen door het vinden van een usb-stick tot geloof komen.”

Vervolg
De bruikbare usb-sticks zijn inmiddels gevuld met Noord-Koreaanse audiobestanden van de Bijbel, bijbelstudies en geestelijke liederen. De eerste usb’s zijn al onderweg naar Zuid-Korea. Gevluchte Noord-Koreaanse christenen helpen bij de verzending van de usb’s naar hun thuisland. Vanaf mei worden de usb-sticks onder andere via de lucht en over land Noord-Korea binnengebracht.