Onrust in Pakistan

Vorige week zondag zijn er twee bomaanslagen gepleegd op kerken in de Pakistaanse stad Lahore. Er kwamen tenminste veertien mensen om en zeventig mensen raakten gewond.

Een dag later gingen duizenden christenen de straat op in Lahore om te demonstreren tegen de overheid. Zij verweten de autoriteiten gebouwen van christenen onvoldoende te beschermen. De betogers gooiden onder meer stenen naar auto’s. De politie zette traangas in, daarbij is een onbekend aantal christenen gewond geraakt. Ook in andere steden in de regio rond Lahore gingen woedende christenen de straat op. Bij deze betogingen zijn zowel christenen als moslims omgekomen. Bekijk een video van de NOS over de demonstratie in Lahore.

Bid voor de slachtoffers en de nabestaanden van de bomaanslagen.

Bid dat christenen geen kwaad met kwaad vergelden.

Bid om vrede voor christenen in Pakistan.