Nigeria: gebedspunten

“Bid voor ons”. Dat zeggen ook christenen uit Nigeria als we aan hen vragen wat christenen in Nederland voor hen kunnen doen.

Honderdduizenden families in Noord-Nigeria zijn de afgelopen tijd hun dorpen ontvlucht. Vaak hebben ze niets meer dan de kleren die ze dragen. Er is grote behoefte aan voedsel en onderdak.

Bid om Gods voorziening in voor deze vluchtelingen.

Christenen die het slachtoffer zijn geworden van Boko Haram of die geliefden zijn kwijtgeraakt, worstelen met gevoelens van verdriet, maar vaak ook van woede.

Bid dat God hen helpt om geen kwaad met kwaad te vergelden.

Bid voor de vele gewonde en getraumatiseerde mannen, vrouwen en kinderen in de ziekenhuizen. Bid om Gods bescherming en zegen voor de medewerkers van het medische hulpprogramma, die deze christenen bezoeken, bemoedigen en zorgen dat ze de juiste medische hulp ontvangen.

Bid dat strijders van Boko Haram tot inkeer komen, de wapens neerleggen en hun redding vinden bij Jezus Christus.

Muhammed Buhari, een extremistische moslim, heeft de presidentsverkiezingen in Nigeria gewonnen. Hoewel Buhari heeft toegezegd Boko Haram te zullen verslaan, twijfelen veel christenen aan deze woorden. Buhari heeft zelf wreedheden tegen christenen op zijn naam staan.

Bid dat vervolging van christenen onder deze regering niet zal toenemen.