Nigeria: We worden als beesten afgeslacht

Terreurgroep Boko Haram is bezig om Nigeria te ‘zuiveren’ van christenen. Mannen, vrouwen en kinderen, niemand wordt ontzien. Steun de gewonde slachtoffers met uw gift!

Boko Haram is al jaren bezig met het stichten van een islamitisch kalifaat in het noorden van Nigeria. Wie geen moslim is of wil worden, wordt uit de weg geruimd. Volgens een voorzichtige schatting van onze Nigeriaanse partnerorganisatie zijn er in het afgelopen jaar zeker 8.500 christenen vermoord in het land en zijn 450.000 families op de vlucht geslagen. Lees meer over de situatie in Nigeria.

Wat doet SDOK?
SDOK ondersteunt slachtoffers van het geweld van Boko Haram. Zo geven we via onze partnerorganisatie in Nigeria hulp aan gewonde christenen, aan weduwen van vermoorde kerkleiders of aan meisjes die zijn ontsnapt aan Boko Haram. Ook steunen we het Stephen Center, waar kinderen worden opgevangen die één of beide ouders zijn kwijtgeraakt door het geweld.

Door te klikken op de onderstaande doneerknop, kunt u specifiek een gift geven voor de medische hulp aan gewonde christenen in Nigeria. Wilt u een algemene gift geven voor ons werk in Nigeria, klik dan hier.

doneerknop2