‘Elk obstakel is een zegen’

De afgelopen weken was de Nigeriaanse christen Habila op bezoek in Nederland. Hij vertelde zijn verhaal op scholen, in kerken en bij andere bijeenkomsten. De website www.geloofstoerusting.nl nam een van zijn toespraken op. U kunt hier deze video bekijken.

Habila werd in november 2012 in zijn huis overvallen door strijders van Boko Haram. Hij werd voor de keuze gesteld: Christus verloochenen of sterven. Habila koos voor het laatste. “Ik ben christen en zal dat blijven, al wordt dat mijn dood!” Daarop schoot een van de terroristen hem van dichtbij door zijn hoofd. Door een wonder overleefde Habila de aanslag. “God heeft me laten leven om overal ter wereld van Jezus te getuigen”, vertelt Habila. “Hij is een God van wonderen. Als je Hem dient, zal Hij voor je zorgen. Dan is elk obstakel een zegen.”