“Kalifaat of de kogel”

Nieuwe uitgave SDOK

Op een nacht wordt de Nigeriaanse christen Habila door jihadstrijders van zijn bed gelicht. Hij krijgt de keuze: zich bekeren tot de islam of de kogel. Zijn antwoord: “Ik ben bereid om als christen te sterven” Habila wordt door zijn hoofd geschoten, maar overleeft wonder boven wonder de moordaanslag.

Journalist Marjon van Dalen reisde naar Nigeria, op zoek naar verhalen van gewone mensen die te maken kregen met de terreur van Boko Haram. Ze sprak met slachtoffers, maar ook met daders. Voor SDOK schreef ze het boek ‘Kalifaat of de kogel’, dat afgelopen week verscheen. Het boek laat zien hoe Nigeriaanse christenen proberen stand te houden te midden van het geweld.

Van harte aanbevolen!

Bestel ‘Kalifaat of de kogel‘ (€ 4,95)

“Je schoot op iedereen”

Bahdri is een van de personen die in ‘Kalifaat of de kogel’ voorkomt. Drie jaar lang vocht hij voor de terreurgroep Boko Haram. “Christenen waren specifiek doelwit. Je schoot op iedereen. Het maakte niet uit of het een man, vrouw of kind was. Het doden van een mens werd op den duur hetzelfde als het slachten van een kip.”

Na drie jaar besluit Bahdri om Boko Haram te ontvluchten. Hij komt in contact met christenen, tegen wie hij zijn verhaal vertelt. Hij vraagt vergeving, maar worstelt nog erg met schuldgevoelens. “Ik weet dat God me vergeven heeft, maar het drukt zwaar op mij.”

Ontmoet de hoofdpersonen van ‘Kalifaat of de kogel’

Bij het boek ‘Kalifaat of de kogel’ hebben we een website ontwikkeld. Op deze site kunt u onder andere video’s zien van verschillende personen uit het boek.

Neem een kijkje op www.kalifaatofdekogel.nl.