Vijf christenen omgekomen bij zelfmoordaanslag in Potiskum

Gisteren blies een jong meisje zichzelf op in een kerk in de Nigeriaanse stad Potiskum. Daarbij kwamen ten minste vijf mensen om het leven. Onder hen waren de zus van de Nigeriaanse christen Habila Adamu en twee van haar kinderen.

“Ik ben compleet van de kaart. Sinds ik het nieuws gisteren hoorde, kan ik niets meer”, vertelde Habila ons vanochtend door de telefoon. Hij vertelde dat de bom ontplofte tijdens de bijbelstudie voorafgaand aan de zondagse dienst. Zijn zus Tabitha (44), haar dochter Haske (14) en zoon Auta (12) waren daarbij aanwezig. Tabitha’s man was met de andere vijf kinderen thuisgebleven. Volgens Habila’s vader was het meisje dat de bom op haar lichaam droeg en tot ontploffing bracht een jaar of drie oud…

Habila, die na een mislukte moordaanslag van Boko Haram in 2012 Potiskum ontvluchtte, wilde gisteren direct naar zijn familie gaan. “De lichamen van de slachtoffers waren dusdanig beschadigd dat besloten is om ze dezelfde dag nog te begraven. Ik maakte snel voorbereidingen om naar Potiskum te reizen voor de begrafenis, maar dat werd me door verschillende mensen sterk afgeraden. Te gevaarlijk, ik word namelijk gezocht door Boko Haram.” Habila’s vrouw Vivian is wel naar Potiskum gegaan voor de begrafenis. “Het is heel erg moeilijk”, zegt Habila. “Naast het verdriet om het verliezen van mijn zus en haar kinderen, kan ik nu niet bij mijn familie zijn om te rouwen.”

Gebed

Wilt u bidden voor de man en kinderen van Tabitha, en voor de rest van de familie?

Bid ook voor Habila en zijn gezin, nu ze opnieuw zoiets moeilijks moeten verwerken.

Bid om troost voor alle Nigerianen die afgelopen weken familieleden hebben verloren door aanslagen.

Bid dat de terreur van Boko Haram gestopt wordt!

Stuur een kaart
U kunt een kaart sturen om Habila en zijn familie te bemoedigen. Stuur de kaart (in het Engels geschreven, zonder afzender) naar het kantoor van de Nigeriaanse organisatie Voice of the Christian Martyrs:

VCM
Adamu Habila
PMB 21078
Ikeja, Lagos State
Nigeria