Nigeria: Christenen gedood bij aanslag op kerk

Zondag 5 juli is er een zelfmoordaanslag gepleegd in een kerk in Nigeria. De voorganger van de gemeente en vier anderen zijn daarbij gedood. Onder hen zijn twee kinderen en hun moeder.

Een getuige uit de kerk vertelt dat de dader een vrouw was. Ze is vermoedelijk aangesloten bij de islamitische terreurgroep Boko Haram. De kerkdienst vond plaats in een evangelische gemeente in de stad Potiskum. De vrouw zou zich hebben voorgedaan als christen en liet bommen in de kerk ontploffen.

Een paar uur na de bomaanslag waren er in de stad Jos ook explosies te horen. Open Doors-medewerkers vertellen: “Rond negen uur ’s avonds hoorden we een hard geluid. Een paar minuten daarna ontdekten we dat er een bom ontploft was vlakbij de universiteit van Jos”. Een tweede explosie vond plaats bij de Yantaya moskee.

De ziekenhuizen in Jos zijn overvol. Slachtoffers zitten zelfs op de grond in afwachting van hulp. “Het is hartverscheurend om te zien hoeveel familieleden ronddwalen, op zoek naar hun geliefden”, zegt een Open Doors-onderzoeker.

Meer dan 200 mensen zijn vorige week door Boko Haram om het leven gebracht. De onrust is toegenomen; er komen meldingen binnen van kerken die in brand gestoken worden en christenen die vermoord zijn.

Bid voor de families die geliefden hebben verloren tijdens de aanslagen. Bid dat de Here Jezus hen troost.

Bid dat de overheid haar inwoners beschermt tegen nieuwe bomaanslagen van Boko Haram.

Bid dat de kerken met eerbied voor de Here God reageren op het geweld. Bid dat ze Zijn liefde en steun ervaren.