Irak: Driejarige Christine door IS ontvoerd

Khader en Ayda Abada leven al elf maanden in onzekerheid. Eind augustus 2014 werd hun driejarige dochter Christine door de Islamitische Staat (IS) ontvoerd. Een aantal weken eerder had IS de Iraakse stad Qaraqosh ingenomen. Het gezin was in de plaats blijven wonen. Khader is blind en ze hadden geen plek om naartoe te vluchten.

IS-strijders toonden weinig medeleven met de blinden, gehandicapten en ouderen die in Qaraqosh waren achtergebleven. Op 22 augustus werden ze per bus gedeporteerd. “Een van de IS-strijders inspecteerde de mensen in de bus. Hij liep naar ons toe, pakte mijn kleine meisje uit mijn armen en liep weg”, vertelt Ayda. Ze rende achter hem aan en smeekte hem om haar dochter terug te geven. Tevergeefs. “Dat was de laatste keer dat ik haar zag.”

In de buurt van de Noord-Iraakse stad Erbil werden de inzittenden van de bus vrijgelaten. De afgelopen maanden hebben Khader en Ayda zich ingezet om te ontdekken waar hun dochter is. Helaas heeft dit vrijwel niets opgeleverd. Aanstaande zaterdag 18 juli wordt Christine vier jaar.

Christine is op zeer jonge leeftijd ver verwijderd van haar ouders. Bid om bescherming voor haar, dat ze wordt vrijgelaten en haar ouders weer terugziet.

Bid dat de Here God aan Khader, Ayda en hun andere vier kinderen troost en kracht geeft.

IS-strijders doen gruwelijke dingen in Irak en Syrië. Bid dat zij de Ware God ontmoeten.