Pakistan: Asia Bibi nog steeds in gevaar

Al sinds 2010 zit ze gevangen: Asia Bibi uit Pakistan. Ze is ter dood veroordeeld omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Rechters weigerden keer op keer om opnieuw naar haar zaak te kijken. Vijf angstige jaren in een dodencel hebben hun tol geëist: zowel lichamelijk als geestelijk is ze er slecht aan toe.

Afgelopen dinsdag werden vele gebeden verhoord: de hoogste rechtbank van Pakistan gaf Asia toestemming om in beroep te gaan. Bovendien mag ze nieuw bewijsmateriaal aandragen, waardoor haar advocaten de rechters kunnen overtuigen van haar onschuld. Desondanks ziet de toekomst voor Asia er nog steeds heel somber uit. Van vrijlating is nog lang geen sprake.

Pakistaanse christenen zijn blij met de uitspraak; tegelijkertijd is er ook angst. Een islamitische advocaat die sympathie koestert voor christenen, verwoord het zo: “Ik denk dat Asia meer gevaar loopt dat ooit. De uitspraak van de rechter geeft extremistische moslims aanleiding om christenen nog harder aan te pakken. Asia is pas vrij als ze de gevangenis heeft verlaten. Dit proces kan nog jarenlang voortslepen.”

Bid dat Asia Gods troost en aanwezigheid ervaart. Bid dat ze de Here God niet loslaat en haar hoop op Hem blijft richten.

lechte leefomstandigheden en onveiligheid maakt het dagelijks leven in de gevangenis bijna ondraaglijk. Bid om kracht en lichamelijk herstel voor Asia.

Nog 15 andere christenen zitten in Pakistan gevangen op verdenking van godslastering.

Extremistische moslims grijpen de rechtszaak mogelijk aan om christenen met geweld te lijf te gaan. Bid om Gods bescherming.

PS. Uitgebreide informatie over de rechtszaak tegen Asia Bibi vindt u hier.