Tadzjikistan: Ontslag dreigt voor Sarah

Sarah* werkt in Dushanbe, de hoofdstad van het islamitische Tadzjikistan. Nu haar werkgever erachter is gekomen dat ze christen is, dreigt ze ontslagen te worden.

Sarah was op vakantie, toen ze van haar werkgever per direct moest terugkomen. Daarna was ze vier uur lang in gesprek met haar werkgever en leidinggevenden. Ze verzochten haar om het geloof in Jezus Christus los te laten en weer moslim te worden. Er werd haar zelfs meer salaris en promotie geboden. Maar Sarah wilde haar geloof niet opgeven.

De komende periode mag Sarah nadenken over haar besluit. De directie heeft gedreigd met ontslag als ze zich niet bekeert tot de islam. Ondertussen moet Sarah verplicht meer uren werken en hebben ze haar veel meer werk gegeven dan voorheen.

Sarah vraagt uw gebed om vanuit Gods liefde met haar collega’s om te gaan. Bidt u mee?

Bid ook dat Sarah standvastig blijft in haar geloof. Bid dat de Here God haar kracht geeft om vol te houden in deze situatie.

Bid dat de directie van het bedrijf Sarah niet zal ontslaan.

* Sarah heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.