Indonesië: Kerken slachtoffer van incident

In Papua, Indonesië is tijdens het einde van de ramadan een rel ontstaan tussen christenen en moslims. Daarbij staken jonge christenen een kiosk in brand. Volgens nationale kranten wilden de christenen de moslims verbieden om te bidden en gooiden ze stenen naar hen.

Volgens de Evangelische Kerk van Indonesië ontstond de onrust doordat de christenen tegelijk met de moslims een feest gepland hadden. Enkele leden van de kerk vroegen enige tijd van tevoren via de politie aan zowel de kerk als de moskee hun luidsprekers niet te hard te zetten en rekening met elkaar te houden. Deze oproep zou door de politie niet goed verspreid zijn.

Een paar christelijke jongeren gingen tijdens het feest aan moslims vragen of de luidsprekers wat zachter konden. De politie zou dit hebben geïnterpreteerd als een confrontatie tussen de twee religieuze groeperingen. Bij het ingrijpen is een vijftienjarige christelijke jongen om het leven gekomen.

Kerken elders in Indonesië zijn de dupe van het geweldsincident. Twee gebouwen in Yogyakarta en Purworejo zijn in brand gezet. In Solo, op Java hebben moslims de sluiting van een kerkgebouw afgedwongen. Moslims interpreteren het incident als een vijandelijke houding van christenen naar moslims.

Bid dat er rust komt tussen moslims en christenen in Indonesië.

Bid voor alle betrokkenen bij het incident. Bid voor vergevingsgezindheid.