Ethiopië: Christenen tijdens evangelisatieactie opgepakt

Een christelijke jongerengroep is lastiggevallen tijdens een evangelisatieactie in het oosten van Ethiopië. Twee vrouwen uit de groep raakten daarbij gewond. De politie kwam snel tussenbeide, maar arresteerde de vijftien christenen in plaats van de aanvallers.

De groep deed vorige week mee aan een evangelisatieactie in het oostelijke dorp Karamile, 430 kilometer van de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa. In dit gebied wonen voornamelijk moslims.

Al op de eerste dag van hun actie ontstonden problemen. Lokale moslims vielen twee vrouwen uit de groep aan. De aanvallers gingen vrijuit. De christenen werden daarentegen meegenomen naar het bureau. Dankzij pleitbezorging van lokale kerkleiders werden ze een dag later vrijgelaten.

Na het voorval werden alle kerkleiders uit het dorp geïnstrueerd te stoppen met evangelisatie. Het is voor christenen niet meer toegestaan om in het openbaar uit te komen voor hun geloof. Alleen in de kerk en binnenshuis is dat toegestaan. Deze nieuwe regels zijn in strijd met de grondwet van het land, die godsdienstvrijheid garandeert en vrijheid van meningsuiting beschermt.

Bid voor de groep christenen die betrokken waren bij deze evangelisatieactie. Dank de Here God dat ze weer zijn vrijgelaten. Bid dat ze rust vinden bij Hem en geen wrok koesteren tegen de aanvallers.

Bid voor de moslims die de christenen aanvielen.

Bid dat de nieuwe regels snel opgeheven worden, zodat christenen vrijuit kunnen getuigen van de Here Jezus.