Cubaanse voorganger vrijgelaten

De Cubaanse voorganger Jesús Noel Carballeda (45) is na zes maanden gevangenschap vrijgelaten. Op 31 augustus kwam hij op vrije voeten. Carballeda werd in februari gearresteerd en opgesloten een gevangenis in Havana. Hij werd gevangen gezet vanwege zijn religieuze activiteiten. In 2000 zat de voorganger ook al eens gevangen nadat zijn buren hadden geklaagd over de samenkomsten die hij in zijn huis hield.

Sindsdien is Carballeda voortdurend in de gaten gehouden door de autoriteiten. Hij mocht geen samenkomsten meer beleggen in zijn eigen huis. Daarom verplaatste hij de diensten naar parken, gehuurde zalen en huizen van gemeenteleden.

Dank God dat Jesús Noel Carballeda is vrijgelaten.

Bid dat hij zijn werk als voorganger op kan pakken en veel Cubanen met het Evangelie mag bereiken.

Bid dat hij de leiding van God ervaart in zijn werk.