Dorpelingen Sri Lanka in opstand

In Sri Lanka hebben bewoners van het dorp Shanthively een stokje gestoken voor de begrafenis van een christen. De christenen waren bijeengekomen op de algemene begraafplaats toen honderden dorpelingen op de been kwamen en de christenen wegjoegen.

De voorganger besloot om de ceremonie voort te zetten in het kerkgebouw en de overledene te begraven op het terrein van de kerk. De dorpelingen stormden echter het kerkterrein op en richtten vernielingen aan. Toen de politie arriveerde, dropen de aanvallers af. Uit angst voor de dorpelingen beval de politie dat de begrafenis moest plaatsvinden op een christelijke begraafplaats 23 kilometer verderop.

Bid voor de christenen in het dorp Shanthively.

Bid dat ze zullen volharden in hun geloof ondanks de dreiging van dorpsgenoten.