Kirgizië: ‘Heel erg bedankt voor uw gebed’

In augustus vroegen we gebed voor de jonge student Batima uit Kirgizië. Meer dan een jaar geleden kwam ze tot geloof. Een keuze die haar door de familie niet in dank werd afgenomen. Ze werd in elkaar geslagen, vastgebonden en onder druk gezet haar geloof op te geven.

We bezochten Batima vorige maand. Ze vertelt dan openlijk over wat haar is aangedaan. “Terwijl ik door mijn broers en zus werd mishandeld, kwam mijn vader binnen. Ik dacht dat hij het voor me zou opnemen, maar hij zei: ‘Batima, dit verdien je. Je moet je christelijke geloof laten varen anders ben je niet langer mijn dochter’” Haar stem trilt terwijl ze dit vertelt. Dan begint ze te huilen: “Mijn vader zei dat ik moest vertrekken en dat ik hier zelf voor had gekozen.”

Batima zag nog maar één mogelijkheid: vluchten. Via de voorganger van haar kerk kwam ze terecht in een schuilhuis van Open Doors in de regio. Hier verbleef ze twee maanden. Lokale medechristenen bezochten haar met regelmaat.

Bedankt
“Heel erg bedankt voor uw gebed en hulp”, zegt Batima met een grote lach op haar gezicht. “Ik weet dat er door veel mensen van over de hele wereld voor mij gebeden is. Het is zo bijzonder te ervaren dat kinderen van God elkaar helpen.” Batima’s familie liet haar in de steek, maar de Here God beschermde Zijn dochter en ze kreeg er een christelijke familie voor terug.

Batima heeft het schuilhuis inmiddels verlaten, ze hoopt binnenkort een visum te krijgen voor Zuid-Korea. Ze is er al toegelaten tot de universiteit.

Dit jaar werden er zo’n driehonderd vervolgde broers en zussen opgevangen in schuilhuizen van Open Doors. Zonder deze opvang zou het voor veel gelovigen niet mogelijk zijn in hun land te blijven wonen.

Gebed

Dank de Here God voor het geloof van Batima. Bid dat ze medechristenen leert kennen en groeit in haar geloof.

Bid voor de schuilhuizen van Open Doors. Wilt u bidden dat de Here God de wonden van vervolgde christenen heelt?

Bid ook voor de medewerkers die in de schuilhuizen werken. Bid dat ze van betekenis kunnen zijn voor de christenen die er wonen. Bid voor kracht, energie en wijsheid.

Bidt u ook voor Batima’s familie? Bid dat ze Jezus Christus leren kennen.

* Batima heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld