Bedreiging en mishandeling in Bangladesh

“Iedereen die het evangelie preekt in Bangladesh moet één voor één van de aardbodem verdwijnen.” Die huiveringwekkende boodschap werd vorige week bezorgd bij Barnobas Hembrom, een kerkleider in de Bengaalse provincie Rangpur. In diezelfde anonieme brief werden negen andere predikanten met naam en toenaam genoemd. De politie heeft de bewaking rondom de kerk van Hembrom verscherpt.

Helaas staat de bedreiging in Rangpur niet op zichzelf: in heel Bangladesh neemt het aantal bedreigingen en mishandelingen van christenen toe. Ook niet-christelijke Bengalen die zich inzetten voor goede verhoudingen tussen verschillende religies zijn het slachtoffer van geweld. Op dezelfde dag dat christelijke kerkleiders de dreigbrief ontvingen, werd Alok Sen neergestoken. Hij werd voor zijn woning aangevallen door twee jonge mannen. Sen raakte zwaargewond aan zijn handen en benen en is overgebracht naar een ziekenhuis in de hoofdstad Dhaka. Sen werkt bij een organisatie die zich inzet voor hindoes, boeddhisten en christenen.

Gebed

Bid voor vrede en rust onder Bengaalse christenen. Christenen in het land hebben steeds vaker te maken met bedreigingen en aanvallen. Vaak worden de aanvallen stilgehouden uit angst voor herhaling.

Bid voor de veiligheid van pastor Barnobas Hembrom en de andere voorgangers in Bangladesh. Bid dat God hen beschermt en dat ze op Hem blijven vertrouwen.

Bid voor de vervolgers, meestal extremistische moslims. Bid dat ze de liefde van de Here God leren kennen en Zijn genade ontvangen.