China: “Vervolging neemt toe”

Afgelopen week was Bob Fu, directeur van de organisatie China Aid, bij SDOK op bezoek. Hij vertelde ons over de situatie van christenen in China:

“Het aantal christenen groeit enorm. Er zijn nu ongeveer 100 miljoen christenen. Ik denk dat over vijftien jaar China 224 miljoen christenen telt. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat vervolging van christenen afgelopen tijd exponentieel is toegenomen. In de afgelopen achttien maanden heeft de vervolging een niveau bereikt zoals we dat niet meer gezien hebben sinds eind jaren zestig. Niet alleen huiskerken worden harder aangepakt, ook de erkende Drie-Zelf-Kerken krijgen meer tegenwerking van de overheid te verduren.”

Bob Fu verwacht dat de Chinese regering ook komende jaren hard zal blijven optreden tegen christenen.