Syrië: IS laat 25 christenen vrij

De Assyrian International News Agency (AINA), bericht dat woensdag 9 december 25 christenen door Islamitische Staat (IS) zijn vrijgelaten. De hele groep is in goede gezondheid.

Alle 25 christenen komen uit dorpjes langs de rivier Khabur in het noordoosten van Syrië. IS nam daar op 23 februari van dit jaar 253 mensen gevangen. Drieduizend mensen sloegen voor de terroristische organisatie op de vlucht.

Volgens het persbureau dat het nieuws naar buiten bracht, bestaat de vrijgelaten groep uit 23 mannen en twee jongens van 7 en 9 jaar oud. Donderdagochtend kwamen ze aan in Tel Tamer, een stadje aan de Khabur. Tel Tamer was afgelopen zomer nog in het nieuws omdat er zo hevig gevochten werd tussen IS en andere Syrische verzetsgroepen.

Van de 253 mensen die langs de Khabur gevangen werden genomen, zijn nog 130 in handen van IS. De rest is vrijgelaten of geëxecuteerd. De laatste executie vond plaats op 23 september dit jaar. Hoeveel mensen toen om het leven kwamen is onbekend.

Gebed

Bid voor de vrijgelaten mannen en jongens. Bid om genezing van trauma’s.

Bid voor de 130 mensen uit het gebied die nog steeds gevangenzitten.

Bid ook voor de leden van IS. Bid om meer vrijlatingen en een ommekeer in de harten van de IS-leden.