Nigeria: Kerst zonder dochters

“Het enige wat we kunnen doen, is vertrouwen op de Here God. Hij heeft alle macht en kan de meisjes bevrijden. Maar zelfs als ze niet terugkomen, dan vertrouw ik op Hem”, zegt pastor Ayuba uit Chibok. Zijn dochter werd anderhalf jaar geleden door terreurbeweging Boko Haram ontvoerd.

Opnieuw vieren ouders van de ruim tweehonderd ontvoerde meisjes Kerst zonder hun dochters. Bovendien leven de getroffen gezinnen in angst voor nog meer geweld. Peter Pogu mist zijn ontvoerde dochter Grace. Een van zijn andere dochters is erg angstig. Peter: “Ze vreest dat ook zij en haar zusjes door strijders worden meegenomen. Telkens als ze angstig is, bidden we samen.”

De ouders van de ontvoerde meisjes wonen in een gebied waar Boko Haram nog steeds aanvallen uitvoert. Vanwege het verdriet om hun dochters en de stressvolle leefomstandigheden, hebben verschillende moeders lichamelijke en psychische klachten. Medische hulp is hard nodig. Achttien ouders zijn sinds de ontvoering overleden aan een hartaanval.

Gebed

Bid om bescherming van de ontvoerde meisjes en dat zij op wonderbaarlijke wijze worden bevrijd.

Bid voor de ouders van de Chibok-meisjes die worstelen met verdriet, lichamelijke klachten, het verwerken van traumatische gebeurtenissen en de dagelijkse dreiging.

Christenen wereldwijd komen samen om de geboorte van de Here Jezus te vieren. Bid om bescherming voor onze vervolgde broeders en zusters in Nigeria en andere landen. Zo worden in Iran vaak juist rond Kerst christenen gearresteerd.