Iran: Farshid Fathi na vijf jaar vrij

Christengevangene Farshid Fathi is vervroegd vrijgelaten uit de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Zijn vrouw en twee kinderen konden hem na vijf jaar weer in de armen sluiten. Officieel zou zijn straf van zeven jaar pas in december 2017 ten einde lopen.

Op de dag na Kerst in 2010, belandde de 35-jarige huiskerkleider zonder enig proces in de gevangenis. Rond die tijd werden zo’n zestig christenen uit verschillende huiskerken gearresteerd. Het duurde maar liefst vijftien maanden voordat Farshid duidelijkheid kreeg over zijn straf. Hij werd veroordeeld tot zes jaar cel vanwege ‘het in gevaar brengen van de Iraanse staatsveiligheid, contact met buitenlandse organisaties en religieuze propaganda.’ Later kwam daar nog een jaar celstraf bij.

Farshid groeide op in een islamitisch gezin en kwam op zijn zeventiende tot geloof. Tot zijn arrestatie vijf jaar geleden, werkte hij fulltime als voorganger en leider van verschillende huiskerken. Tijdens zijn gevangenschap hebben vele christenen wereldwijd voor hem gebeden.

Gebed

Dank en prijs de Here God voor de vrijlating van Farshid!

Vrijgelaten christenen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Bid om wijsheid en vrede voor Farshid, als hij weer moet wennen aan het leven buiten de gevangenis. Bid ook voor zijn gezin.

Bid voor de tientallen Iraanse christenen die vastzitten in verschillende gevangenissen.

Bid voor rechter Salavati. Door de jaren heen heeft hij vele Iraniërs zware straffen opgelegd, waaronder ook de doodstraf.