Irak: ‘IS nam ons alles af, behalve onze vreugde’

Nissan Boutros en zijn vrouw Bernadette vluchtten samen met hun familie voor het geweld van Islamitische Staat (IS). “We lieten alles achter en vertrokken te voet”, zegt Nissan. “IS nam ons alles af, behalve onze vreugde. Die vreugde is oneindig.”

Toch bleef de terreurgroep hen achtervolgen. “Mijn nicht werd gebeld door strijders van IS, vanaf haar eigen huis”, vertelt Bernadette. “Ze zeiden: ‘We bekijken nu familiefoto’s op jouw laptop en we hebben alle christelijke afbeeldingen van de muur getrokken’.” Nissan antwoordde hen: “Maak het jezelf gemakkelijk, maar weet dat de Here God hierover zal oordelen.”

Het christelijke gezin werd in de Koerdische regio van Irak opgevangen. Priester Daniel helpt vluchtelingen, waaronder ook dit gezin. “De mensen hier zijn familie, niet slechts vluchtelingen”, zegt Daniel. Ook hij ontvluchtte zijn woonplaats. “Toen ik de deur achter me dichtdeed, wist ik dat ik nooit meer zou terugkomen.”

Gebeds- en dankpunten

Dank de Here God dat het IS niet is gelukt om de familie hun vreugde af te nemen. Bid ook voor alle andere mensen die al lang in vluchtelingenkampen wonen en in een uitzichtloze situatie een nieuw bestaan opbouwen.

Bid dat priester Daniel velen tot zegen is in het vluchtelingenkamp. Bid bovendien dat hij rust en vrede ervaart in deze moeilijke situatie.

Bid voor de strijders van IS die christenen dwingen zich te bekeren tot de islam. Bid dat zij het evangelie horen en tot geloof komen.