Iran: Voorganger Saeed Abedini vrij na gevangenenruil

De Iraans-Amerikaanse voorganger Saeed Abedini is 16 januari vrijgelaten als gevolg van een gevangenenruil tussen Iran en de Verenigde Staten. Naast hem zijn er nog vier Iraniërs met een Amerikaans paspoort vrijgelaten.

Saeed is een Iraanse gelovige met een moslimachtergrond. In 2012 werd Saeed opgepakt in Iran, omdat hij daar betrokken was bij christelijke activiteiten. Hij kreeg acht jaar gevangenisstraf opgelegd, omdat hij een gevaar zou zijn voor de nationale veiligheid.

Tijdens zijn gevangenschap had Saeed diverse gezondheidsklachten. Vanwege zijn geloof in Jezus Christus werd hij gewelddadig behandeld en met de dood bedreigd. Saeeds vrouw Naghmeh en hun twee kinderen waren blij verrast toen ze het nieuws over de vrijlating hoorden. Naghmeh bedankt alle mensen die zich hebben ingezet voor Saeed en zijn gezin.

Gebeds- en dankpunten

Saeed is weer bij zijn familie, dank de Here God voor dit geweldige nieuws!

Bid dat Saeed kracht vindt bij de Here God, op Hem vertrouwt en zich goed kan aanpassen aan het leven buiten de gevangenis.

Wilt u blijven bidden voor de Iraanse gevangenen die nog vastzitten? Op de website van Open Doors vindt u een gevangenenlijst.